Bezárja a világ legnagyobb biopellet-tüzelésű erőművét az RWE

Bezárja a világ legnagyobb biomassza-tüzelésű erőművét a nagy-britanniai Tilburyben a német RWE energiaipari konszern – írja a német Foxus Online hírportál.

A 750 megawatt áramtermelési kapacitásával a világon a maga nemében a legnagyobbnak számító biomassza-pellet tüzelésű erőmű az RWE indoklása szerint nem termel elegendő jövedelmet a szükségessé vált beruházások finanszírozásához, különösen a szigetországban a nagykereskedelmi áramdíjak csökkenése miatt kialakult nehéz piaci helyzetben. Az egykori széntüzelésű erőművet 2010-ben állította át az RWE biomassza-pellet tüzelésűre. A Handelsblatt keddi jelentése szerint az RWE máshol sem elégedett biomassza üzletágának eredményével, értékesíteni tervezi csehországi, németországi és olaszországi kisebb biomassza-tüzelésű erőműveit. Az RWE egyúttal vizsgálja az Egyesült Államokban európai exportra évi 750 ezer tonna faforgács-pelletet előállító üzemének lehetséges sorsát is.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.