Bioetanol házilag

Készíts saját bioetanol üzemanyagot élelmiszer maradékból és régi újságokból.

Az élelmiszer maradéktól a régi újságpapíron keresztül rengeteg komposztálható anyag  kerül a hulladéklerakókba. Egy, a Szilícium-völgyben alapított induló vállalkozás ezen kíván változtatni. Az E-Fuel rendszer két, mosógép méretű alkotórészből áll: az egyik az úgynevezett  mikrofúziós reaktor, a másik pedig a MicoFueler nevű szerkezet.
Az első cukros vízzé alakítja a szerves hulladékot, amelyből erjesztés útján cukortartalmú, alkoholos levet állít elő. A rendszer második eleme üzemanyagként felhasználható bioetanollá alakítja ezt a folyadékot.
Az egész folyamat körülbelül 3 kWh energiát igényel, ami egytizede egy átlagos otthon napi energiafelhasználásának. Ez a mennyiség kevesebb, mint az egy gallon (3,8 l) benzin előállításához szükséges 4-7,5 kWh energia. A szerkezet harmadik összetevője a hordozható generátorból származó környezeti hőt használja arra, hogy az elkészült komposztból bioetanolt állítson elő. Az E-Fuel rendszer fő ügyfélkörét jelenleg egyetemek és kormányzati szervek alkotják, amelyek a fogyasztók túlnyomó többségével szemben képesek nagyobb mennyiségű pénzt áldozni arra, hogy valamilyen mértékben hozzájáruljanak a bolygó megmentéséhez.

Ajánlott tartalom

Tíz új, környezetbarát autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden

Tíz új, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, CNG-üzemű (gázüzemű) autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden - jelentette be Nagy Sándor, a város alpolgármestere és Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón Szegeden.