Biomassza hőerőmű épülhet Zalaegerszegen

Biomassza hőerőmű épülhet Zalaegerszeg landorhegyi városrészében, amely a városrész önkormányzati intézményeinek fűtésigényét szolgálná ki.

A közgyűlés csütörtökön egyhangúlag úgy döntött, hogy a város költségvetéséből ötmillió forintot biztosítanak a szakmai megvalósíthatósági tanulmány kidolgozására. Balaicz Zoltán, a város alpolgármestere közölte: az ökováros programhoz kapcsolódóan épülő hőerőmű a városrész önkormányzati intézményeinek fűtésigényét szolgálná ki. Landorhegyen egy 500 méter sugarú körben számos önkormányzati intézmény található. A terv megvalósítása nagy előrelépést jelentene a város számára a megújuló energiaforrások területén, és jelentős megtakarítással is járna – hangsúlyozta az alpolgármester.

Ajánlott tartalom

Moody’s: Európában a vártnál kisebb károkat okozott az energiaválság

Az európai energiaellátási válság a kezdeti félelmekhez képest kisebb reálgazdasági és államháztartási károkat okozott, és ez enyhíti az Európai Unió szuverén adósaira nehezedő hitelpiaci nyomást - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban ismertetett szektorelemzésében.