BKK: újabb elektromos buszt tesztelnek Budapesten júniusban

Újabb elektromos buszt tesztelhetnek a budapestiek a 105-ös vonalán június 2-ától – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

A BKK és második legnagyobb szolgáltatója, az ArrivaBus a BYD legmodernebb, teljesen elektromos városi autóbuszát, a BYD K9 UB 12m eBus típusú járművet teszteli valós forgalmi környezetben. A 105-ös vonalán június 2-ától mintegy két hétig e105-ös jelzéssel közlekedő jármű ingyenesen kipróbálható.
A Deutsche Bahn csoporthoz tartozó ArrivaBus több mint húsz éve részese a budapesti közösségi közlekedésnek, elkötelezett a környezetbarát járművek iránt – írták. Tavaly ősszel egy MAN, az elmúlt hetekben egy Mercedes-Benz e-busz érkezett a fővárosba, most pedig a BYD-del gyűjtik a hétköznapi tapasztalatokat. A kínai székhelyű BYD 12 méteres, teljes hosszában alacsonypadlós, dupla klímával felszerelt szóló autóbusza egy töltéssel 300 kilométert tud megtenni.

A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet, amelynek egyik fontos célkitűzése modern, környezetbarát járművek használata a közösségi közlekedésben. A BKK zéró emissziós trolibuszok, elektromos buszok beszerzését preferálja – olvasható a közleményben.

 

 

Képek: BYD

Ajánlott tartalom

Háromnapos munkahetet vezetnek be egy németországi autógyárban

Beszállítói nehézségek miatt háromnapos munkahetet vezetnek be az egyik legrégebbi németországi autógyárban, a Ford kölni üzemében - írta csütörtökön a Bild című német lap.