Blikk: tudott a veszélyről a Mal Zrt. vezetője

Bár a hétfőn őrizetbe vett Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója korábban azt állította, hogy minden mérési adatot rendben találtak a katasztrófa előtt, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Blikk információi szerint olyan tanúvallomások birtokába jutottak, amely szerint a Mal Zrt. felső vezetése tudott a gátszakadás veszélyeiről.

A Blikk azt írja, hogy egy főmérnök tett terhelő tanúvallomást, megdöbbentő dolgokról lebbentve fel a fátylat.
A lap információi szerint az is elhangzott, hogy a Mal Zrt. egyik üzemében a dolgozók feje fölött kígyózik a savat, lúgot és más folyadékot szállító csövek sokasága. Meghibásodásuk esetén nyugdíjas dolgozókat hívnak be, mert csak ők tudják, hogy melyik cső, mit szállít.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a hétfőn reggeli órákban előállították, majd őrizetbe vették Bakonyi Zoltánt [2]. A férfit az iszapkatasztrófával összefüggésben több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsítják – közölte hétfő délután a rendőrség. Bakonyi kihallgatása a rendőrségi közlemény szerint folyamatban van. A rendőrség előterjesztést tesz az előzetes letartóztatásba helyezésére.

Ajánlott tartalom

Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké

Negyven százalékkal több klímakárosító gáz kibocsátását okozza a férfiak húsban gazdag étrendje, mint a nőké egy brit kutatás szerint.