Bringaúttal kötik össze Budapestet és a Balatont

Gigaösszegű infrastrukturális beruházásokat tervez az idén a kormány. Molnár Ágnes államtitkár szerdán jelentette be, hogy a végére összesen 61 milliárd forintot fordítanak a kerékpáros fejlesztésekre.

Közel 36 milliárd forintot költ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kerékpárutak építésére, a meglévők felújítására, írja a kerekagy.blog.hu. Az elmúlt hónapokban pedig 25 milliárdos támogatást fizettek ki hasonló munkákra. Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációiért felelős államtitkár a „Kerékpárosbarát Település 2011” és „Kerékpárosbarát Munkahely 2011” címek díjátadó ünnepségén összegezte az Új Széchenyi Terv biciklis fejlesztéseit. Molnár szerint a kerékpáros infrastruktúra-fejlesztések között elsőbbséget élvez a Balatoni bringakörút minőségi fejlesztése és a Budapest–Balaton kerékpárút kiépítése. A „Folyók útja”néven emlegetett Dunamenti kerékpárút előkészítése és kiépítése is bekerül a kiemelt állami fejlesztések közé. Az államtitkár hangsúlyozta a határ menti régiók fontosságát is: a Hegyközben jelenleg három olyan kerékpárút épül, amely Magyarországot Szlovákiával köti össze.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.