Budapesten tartja csúcstalálkozóját a legnagyobb európai munkaadói szövetség

Az Európai Munkaadói Szövetség, a BusinessEurope Budapesten tartja az Elnökök Tanácsa (Council of Presidents) ülését június 27-28-án – tájékoztatta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) hétfőn az MTI-t.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az MGYOSZ szervezésében és vendéglátásában a találkozón csaknem félszáz európai munkaadói szervezet vezetője lesz jelen, Európa legnagyobb és kiemelten befolyásos gazdasági szereplői, jellemzően a kontinens legfontosabb vállalatainak vezetői. A BusinessEurope tagjai nemzeti munkaadói szövetségek, a szervezet az Európai Unióban működő vállalatok érdekeit képviseli, az uniós alapszerződésben lefektetett jogai alapján európai szociális partnerként tárgyal az Európai Bizottsággal a gazdaságot, illetve a vállalatokat érintő témákban. A BusinessEurope feladatai közé tartozik az uniós jogalkotási mechanizmus véleményezése és támogatása.

Az MGYOSZ Magyarország uniós csatlakozása óta vesz részt a BusinessEurope munkájában a szervezet magyar tagjaként. A szövetség felidézte: Magyarország július elsején veszi át az Európai Unió Tanácsának elnökségét. Ahogy a 2011-es magyar elnökség idején, úgy a mostani elnökségi időszak alatt is sok hivatalos és nem hivatalos találkozónak ad majd otthon Magyarország, mert a soros elnökség idején több uniós szervezet is Budapestre hozza kihelyezett gyűléseit és eseményeit. A rendezvények sorában az egyik első a BusinessEurope Elnökök Tanácsa ülése. Az Elnökök Tanácsa minden ilyen alkalommal, így most is elfogad majd egy, az európai gazdaság helyzetét értékelő és a gazdasági szereplők javaslatait összegző nyilatkozatot – jelezte a szövetség. Az MGYOSZ tájékoztatása szerint a magyar elnökség, és ezáltal a BusinessEurope ülése kiemelten fontos, mert röviddel a júniusi európai választásokat követően rendezik meg. A magyar elnökség alatt meghozandó döntéseknek – amelyeket a BusinessEurope és az MGYOSZ is fontos javaslatokkal támogat – jelentős hosszú távú hatásai lesznek.

Európa válaszai az utóbbi hónapok tovább élesedő világpolitikai és -kereskedelmi feszültségeire meghatározzák Európa középtávú szerepét a világgazdaságban – hangsúlyozta közleményében az MGYOSZ.

Ajánlott tartalom

Magyar találmány a világ első szennyvíz újrahasznosításából készült tisztítószere

Egy magyar mérnökcsapat rájött, hogy nemcsak biogáz nyerhető ki a szennyvízből, hanem ecetsav is, amelyre a háztartási tisztítószerek nagy része épül, a felfedezésből késztermék lett. Erről a magyar találmányról beszélgetett Áder János korábbi államfő Taxner György vízépítő és szennyvíztisztítási szakmérnökkel a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.