Bulifúvósok és sztár dj-k a SZIN-en

Zenés visszaszámlálás a Szegedi Ifjúsági Napokig.

Már csak három hét, és eljön az egyetlen dolog, amiért érdemes a nyár végét várni: nyit a SZIN! Az Újszegedi Partfürdőn megrendezett fesztiválon idén komoly szerephez jutnak a fúvós hangszerek. Az újdonsült apuka, Parov Stelar csapatában Max The Sax fújja a szaxofont, Nathan „Flutebox” Lee, aki a The Clinic-kel érkezik, a fuvolás beatboxot ismerteti meg Szegeddel, de például az Irie Maffia fellépésén is érdemes a fúvósok dallamára figyelni. ATB, a német lemezlovas jóval azelőtt érkezik majd a fesztiválra, hogy színpadra lépne, hogy a SZINezők közt elvegyülve, a hangulatra koncentrálva gyűjtsön inspirációt fellépéshez. A We Are Rockstars szupercsapat új klipet dobott ma ki – a Lift Me Up szövegét a SZIN-en már mindenki fejből tudja majd.

A nyárban az egyik legjobb dolog a vége, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti mediterráneum legjobb bulijáig hátralévő három hetet a szervezők zenével segítenek rövidebbnek érezni: a SZIN Facebook-oldalán minden nap a fesztivál fellépőinek zenéi szólnak majd, érdemes tehát csatlakozni a közösséghez, és már most, együtt a zenés nyárzáróra hangolódni. Ebben segít majd a Parov Stelar Band, akik a fesztiválra vadonatúj, The Princess című korongjuk anyagával érkeznek. Az osztrák csapat koncertje garancia a táncos élményre, Max The Sax szaxofonszólóira reflexszerűen indul el az ember lába. De más fúvósok is garantálják a bulit: többek közt a fuvolás beatbox-úttörő Nathan „Flutebox” Lee, és az Irie Maffia is.

André Tannenberger, azaz ATB, a német lemezlovas a SZINezőkre szabja majd, milyen zenét játszik. Ehhez már órákkal a fellépése előtt elvegyül köztük, hogy érezze a hangulatukat, felvegye a ritmusukat, hogy aztán a lehető legjobban passzoló zenéket játssza nekik. A magyar zenei élet friss, és egyik legizgalmasabb szereplője, a többek közt Zagar- és Nemjuci-tagokból álló all star banda, a We Are Rockstars is fellép majd augusztus végén Szegeden. A Ligeti Gyuri vezette csapat legújabb klipje, amit a Lift Me Up-hoz forgattak, épp’ ma debütált. A SZIN-ig ennek a számnak a szövegét érdemes lesz megtanulni, hiszen együtt énekelni a zenekarral a Tisza partján, felejthetetlen élmény lesz.

Ajánlott tartalom

Szigorítottak az állatvédelmi szabályokon

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.