Büntetlen csokoládés örömök

A fekete csokoládé fő összetevője a betegségek ellen rendkívül hatékony antioxidáns.

Minél sötétebb a csoki, annál több kakaót tartalmaz, így minél sötétebb, annál egészségesebb. Ezért ha egészséges akarsz maradni, válaszd a fekete csokit.

A kakaó nagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, mint a vörösbor vagy a fekete tea. A kakaóbab ellensúlyozza a magas cukorszintjét, ezért a csokoládé jobb választás, mint a többi édesség, mert nem szuvasodnak tőle fogaink. Ahhoz, hogy környezettudatos maradj, válassz organikus csokit!

Egy kutatás nem régiben azt találta, hogy az étcsokoládé, mely 60 százalékban kakaóból tevődik össze, mely az egyik leggazdagabb forrása a bioflavonoidoknak, és  antioxidánsoknak, melyek ellensúlyozzák sejteink károsodását.

Dr. David Katz, a Yale Egyetem prevenciós kutatóközpontjának igazgatója elmondta, hogy az ok, amiért annyian szeretik a csokoládét, az, hogy az evés serkenti az agy öröm központját. A csoki xantin vegyületei – melyek koffeint tartalmaznak – beindítják a reakciót.
„Ez egy varázs étek.” – így Katz.

Azonban rossz hír a csokifüggőknek, hogy a tejcsoki és a fehér csoki nem ilyen egészséges, mivel nem tartalmaz ennyi kakaót.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.