Büntetlen csokoládés örömök

A fekete csokoládé fő összetevője a betegségek ellen rendkívül hatékony antioxidáns.

Minél sötétebb a csoki, annál több kakaót tartalmaz, így minél sötétebb, annál egészségesebb. Ezért ha egészséges akarsz maradni, válaszd a fekete csokit.

A kakaó nagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, mint a vörösbor vagy a fekete tea. A kakaóbab ellensúlyozza a magas cukorszintjét, ezért a csokoládé jobb választás, mint a többi édesség, mert nem szuvasodnak tőle fogaink. Ahhoz, hogy környezettudatos maradj, válassz organikus csokit!

Egy kutatás nem régiben azt találta, hogy az étcsokoládé, mely 60 százalékban kakaóból tevődik össze, mely az egyik leggazdagabb forrása a bioflavonoidoknak, és  antioxidánsoknak, melyek ellensúlyozzák sejteink károsodását.

Dr. David Katz, a Yale Egyetem prevenciós kutatóközpontjának igazgatója elmondta, hogy az ok, amiért annyian szeretik a csokoládét, az, hogy az evés serkenti az agy öröm központját. A csoki xantin vegyületei – melyek koffeint tartalmaznak – beindítják a reakciót.
„Ez egy varázs étek.” – így Katz.

Azonban rossz hír a csokifüggőknek, hogy a tejcsoki és a fehér csoki nem ilyen egészséges, mivel nem tartalmaz ennyi kakaót.

Ajánlott tartalom

Csúcsot döntött a zöld hitelek állománya a tavalyi évben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programja révén a bankok a 2023 végi összesítés alapján majdnem 880 milliárd forint hitelt helyeztek ki - mondta az MNB szerdai sajtóeseményén Budapesten a Fenntartható pénzügyek főosztályának vezetője.