Cicahotelek várják a kóbor macskákat

Összkomfortos cicahoteleket helyeztek ki az osztrák főváros parkjaiba, hogy a gazdátlan macskákat is egy száraz, meleg zúg várja a hideg téli napokon.

Így kisebb megpróbáltatást jelent számukra a fagyos hónapok átvészelése. Mivel a vadon született, igazi kóbor macskákat nem lehet lakásba szoktatni, a túléléshez viszont meleg, száraz helyre van szükségük, húsz összkomfortos cicahotelt helyeztek ki az osztrák főváros parkjaiba, hogy ezzel is segítsenek az állatoknak átvészelni a telet. A cicahotelek hatalmas, tömör fából készült ládák, amelyekben két-három macska húzhatja meg magát. A láda két rekeszből áll: egy ebédlőnek is alkalmas előszobából és egy speciálisan szigetelt hálószobából. A hotel tetejét felhajthatóra készítették, hogy a cicák gondozását önként végző állatbarátok könnyen kicserélhessék a fekhelyül szolgáló szalmát, vagy ennivalót rakhassanak be.  „Noha Ausztriában törvény tiltja az állatok magára hagyását, sajnos itt is előfordul, hogy egyszerűen kirakják valahol a megunt cicát. Ezeknek az állatoknak szeretnénk segíteni, amennyire csak lehet.” – magyarázza Ulli Sima Bécs Város állatvédelmi tanácsnoka az intézkedés hátterét. Az osztrák fővárosban ugyanis az a bevett gyakorlat, hogy a vad, kóbor macskákat ivartalanítják, chippel megjelölik majd visszaviszik a revírjükbe. A 2006-ban életre hívott kóbormacska-projekt keretében havonta több mint harminc cicát ivartalanítanak, hogy elejét vegyék a nem kívánt szaporulatnak.

cicahotel

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Nincs hozzászólás

  1. Látott valaki már fagyot macskát? Mert a macskák elég okos és alkalmazkodóképes állatok, nem fognak a hidegben hó tetején feküdni . A macskák megkeresik a azon lehetőségeket amelyek nekik kedveznek,padlásokon ,pincékben ,fűtés eloszt okban, távhő vezetékek mellet alakítsák ki vackaikat .Nappal pedig kifekszenek szél védet de napfény által jól besugárzót helyekre melegedni ,napozni .Tehát ez egy fölösleges projekt ,de az áltatok etetése az hasznos és így nem fognak kukázni és kevesebbet vadásznak madarakra,de a macskák jelenléte hasznos is lehet a rágcsálok elein harcban.Az ivartalanítási program az viszont példa értékű és követendő a közterületeken élő macska állomány szabályozására !!! (A macskák ősei sem fagytak meg az erdőben)