Évről évre növekvő részvétellel szervezi meg az "Új Akropolisz Filozófiai Iskola" Kulturális Közhasznú Egyesület várostisztítási akcióit. Budapesten, Győrött, Pécsett, és Szegeden is egyre többen gondolják, hogy mindenféle válság legjobb ellenszere a társadalmi összefogás, amely gazdasági, politikai és vallási érdekektől függetlenül, egyszerű és tiszta elhatározásból hasznos tettekhez vezet.

Civil összefogás a Föld Napján

Évről évre növekvő részvétellel szervezi meg az “Új Akropolisz Filozófiai Iskola” Kulturális Közhasznú Egyesület várostisztítási akcióit. Budapesten, Győrött, Pécsett, és Szegeden is egyre többen gondolják, hogy mindenféle válság legjobb ellenszere a társadalmi összefogás, amely gazdasági, politikai és vallási érdekektől függetlenül, egyszerű és tiszta elhatározásból hasznos tettekhez vezet.

Az akciók közül a budapesti Gellért-hegy sétányainak és sziklás oldalainak megtisztítása tekint vissza a legnagyobb múltra, amelyhez mára több tucat önkéntes alpinista, természetvédő és még több tenni akaró helyi lakos csatlakozik.
A szemétszedést szervező egyesület megállapodást kötött a Főkert Zrt.-vel, hogy az akciók biztonságos keretek között, a védett természeti terület értékeit megóvva történjenek, és a meredek hegyoldalt csak alpinistaigazolvánnyal rendelkező önkéntesek közelítsék meg.

A három vidéki nagyvárosban április 25-én, szombaton, Budapesten 26-án, vasárnap csatlakozhat bárki, aki szeretne tenni környezetünk megszépítéséért.

Apáti János, az egyesület ügyvivője elmondta, hogy az akciókkal a filozófia üzenetét szeretnék továbbítani; nem egy elvont tudományról van szó, hanem mindenkinek elérhető életmódról, amelyben a gondolatokat minden esetben az azokat tükröző tettek követnek.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.