Csak Észak-Amerikában volt hűvösebb az átlagnál idén

Inkább sajnálatos egy ilyen történet, mint ez, mely erről tudósít: sokan nem fogadják el, hogy a globális hőmérséklet egyre emelkedik, azzal az indokkal, hogy tavaly nyáron hideg volt ott, ahol élnek.

Persze, hogy figyelmen kívül hagyja az aprólékosan összegyűjtött adatokat a világ, de az emberek reakciós lények – így lettünk megalkotva. Ha kijövünk egy szokatlanul hűvös, esős nyárból, és meghalljuk, hogy az egész globális felmelegedés egy nagy hazugság, hajlamosabbak vagyunk arra figyelni és végighallgatni. Tehát itt a kemény igazság: 2009 rendkívül meleg év – talán a 2. legmelegebb ebben az évtizedben – mindenhol, csak Észak-Amerikában nem.

Itt vannak a Climate Progress részletei:

Nehéz megállítani a globális felmelegedést – ez olyan, mint az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése. Sajnos, a felmelegedés nem az egész világot éri:
Sajnos, ez van, mert az emberek hajlamosak összetéveszteni az ellentmondásos beszámolókat: mi az, amit testük mond nekik, és mi az, amit a tudomány mond:

Az idei évben átlag feletti hőmérsékleteket jegyeztek a világ legtöbb földrészén. Csak az Észak-Amerikában (Egyesült Államok és Kanada) tapasztalt körülmények voltak hűvösebbek az átlagnál. Tekintettel a jelenlegi adatokra, Dél-Ázsiának és Közép-Afrikának rekordmeleg évvel kellett szembesülnie. A NOAA állítása szerint:  „Az éves átlaghőmérséklet a szomszédos Egyesült Államokban az előrejelzések szerint a normális felett kellett volna lenniük.” Ez volt a harmadik leghűvösebb október, 48 államban.

Végül, CP arra a következtetésre jut, találóan:

Nem kétséges, annak az oka, hogy az amerikaiak – legalábbis a konzervatív amerikaiak – szkepticizmusa nőtt ebben az évben: Őket is bombázzák az anti-tudományos dezinformációkkal a „globális hűléssel”, míg ugyanakkor személyesen azt tapasztalják, hogy nagyon meleg volt ebben az évben.

Tehát itt egy helytálló tény minden kételkedőnek: Az elmúlt 10 év volt a legmelegebb évtized.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.