Csak kilenc partra vetődött delfint tudtak megmenteni Új-Zélandon

Csupán kilenc gömbfejű delfint tudtak állatvédők megmenteni Új-Zéland északi részén, ahol csütörtökön 63 állat vetődött partra.

Tizenhárom vízi emlőst szombaton emelődaruk segítségével vontatták vissza az óceán vizébe, négy közülük azóta elpusztult, kilenc társuk azonban a parti vizekről kiúszott a nyílt óceánra – tájékoztattak vasárnap helyi állatvédők.
A delfinek csütörtök éjszaka vetődtek partra, ezért sokuk elpusztult, mielőtt észrevették volna jelenlétüket. A heves esőzések és a szél hátráltatta a mentési munkát az Új-Zéland Északi-szigetén fekvő Kaitaia közelében.
Ugyanezen a partszakaszon múlt év decemberében több mint száz delfin pusztult el. Világszerte Új-Zélandon vetődik partra a legtöbb delfin, mivel a csendes-óceáni szigetország a vándorlásuk útvonalát érinti az antarktiszi vizekből és vissza. A természetvédelmi minisztérium 1840 óta több mint ötezer bálna és delfin partra vetődését jegyezte fel.

Ajánlott tartalom

Szemléletformálásra pályázhattak agrárszervezetek

Gazdák szemléletformálására kapott 60 ezer euró (több mint 20 millió forint) uniós támogatást a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) és a szlovákiai Gazda Polgári Társulás - közölte az AGRYA hétfőn az MTI-vel.