Családi házak felújítását támogatja a százhalombattai önkormányzat

Mintegy húszmillió forintot különített el a százhalombattai önkormányzat magántulajdonú családi házak energiatakarékosságot célzó felújítására; a családonként legfeljebb 350 ezer forintos támogatás iránt nagy az érdeklődés – tájékoztatta a polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A pályázat kiírásánál elsősorban a város lakásállományának “felfrissítését”, illetve energiatakarékos építészeti megoldások ösztönzését tartották szem előtt – mondta Nyilas Hajnalka. Támogatásra azok a magánszemélyek esélyesek, akik 1992. július 1. előtti használatbavételi engedéllyel rendelkeznek, nincs tartozásuk az önkormányzatnál, illetve hitelt érdemlően bizonyítani tudják a felújításhoz szükséges önerő meglétét. Pályázni homlokzat- és födémszigetelésre, tetőcserére, fűtéskorszerűsítésre, valamint napkollektor beépítésére lehet – tette hozzá Nyilas Hajnalka. Közlése szerint a felújítás összköltségének 50 százalékát, de legfeljebb 350 ezer forintot jelentő támogatás iránt igen nagy az érdeklődés. A jelentkezéseket május 6-ig nyújthatják be a családok, a nyerteseknek legkésőbb november végéig el kell végeztetniük a felújítást – közölte a hivatal szóvivője.

Ajánlott tartalom

Módosítottak két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletet

Módosította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét, új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR-katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.