Családias zöld házak

A Dwell Development a Green McMansions projekttel létrehozta egyik legnagyobb zöld épület beruházását Seattle-ben. A családi házak nem futurisztikus és elrugaszkodott ökológiai próbálkozások, hanem élhető, a városképbe tökéletesen illő kertvárosi otthonok.

Az egyszerű mégis különleges design, a kiemelkedő energiahatékonyság és a jól átgondolt anyaghasználat jellemzi az épületeket, melyek a Built Green tanulmány számára készültek, és ötcsillagos értékelést szereztek. „Olyan helyszínt kerestünk a projekt megvalósításához, ahol a környezethez közel lehet élni, a szomszédok között igazi kapcsolat alakulhat ki, és lehetőség szerint, a helyi vasút is könnyen és gyorsan megközelíthető”- írják a Dwell hivatalos honlapján.

A Green McMansions négy egységből, azaz négy önálló családi házból áll, mindegyikük 1600 négyzetméteres egy 500 négyzetméteres tetőtérrel megtoldva. Két egységre már telepítették az összesen 800 wattos fotovoltaikus elemeket, a másik két ház rendszerének már előkészítették a kábelezését. Az építkezés során a hulladékok 90-95%-a lett újra felhasználva, melyek nagy része helyi vállalkozásokból származott. A tetőtéren elhelyezett esztétikus esővízgyűjtőnek köszönhetően a locsoláshoz nem kell csapvizet felhasználni. Klímaberendezés helyett a légáramlást kihasználó hűtést szereltek a házakba, míg a fűtést hősugárzókkal oldották meg, és természetesen a szigetelésre is nagy figyelmet fordítottak. A felsorolt megoldásoknak köszönhetően az épületek 32%-kal meghaladják az államban előírt energiahatékonyság mértékét.
A Dwell Development zöld építészetre specializálódott korábbi munkáiról és jövőbeli terveiről részletes információt nyújt hivatalos honlapjuk.

Ajánlott tartalom

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadást nyújt

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .