Csapadékvíz-elvezető árokrendszer fejlesztésére kerülhet sor Békéscsabán

Békéscsaba 800 millió forint uniós támogatást nyert el a csapadékvíz-elvezető árokrendszer fejlesztésére – közölte az önkormányzat környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Opauszki Zoltán (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta, a forrást a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) Plusz keretéből nyerték el. A beruházás 21 helyszínen zajlik; a legtöbb helyen elválasztott rendszerű, nyílt csapadékvíz-elvezető hálózatot építenek ki, illetve újítanak fel; néhány helyszínen zárt csatorna épül; emellett mederkotrás és az Öntözött réten záportározó-felújítás is a projekt része lesz.

A fejlesztésnek köszönhetően helyben lehet tartani a csapadékot, és meg lehet óvni Békéscsaba belterületét a káros hatásoktól. A fejlesztések megvalósítását várhatóan 2025-ben kezdi meg az önkormányzat. A pályázat nem igényel saját forrást – mondta Opauszki Zoltán.

Ajánlott tartalom

A fóti Gyermekközpont lakóinak gyűjtöttek az ABB Kft. munkatársai

Az ABB Kft. adománygyűjtést szervezett hazai kollégái körében, amelyből a fóti Károlyi István Gyermekközpont számára vásároltak az intézmény kívánságlistáján szereplő eszközöket.