Csatornába öntött olaj miatt felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit Kecskeméten

Előkészítő ülésen egy év hat hónap felfüggesztett börtönre ítélt nem jogerősen a Kecskeméti Járásbíróság egy bajai férfit, aki 2019 decemberében a szennyvízcsatornába engedett két köbméter ásványolajat.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A Kecskeméti Törvényszék szóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint a 32 éves férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat. Az ítélet szerint a férfi 2019. december 19-én egy bajai benzinkút közelében állt meg autójával, ott felnyitott egy csatornafedelet, majd a jármű tartályából csővezetéken keresztül beleengedett a szennyvízcsatornába két köbméter ásványolajat. A csatornahálózatba került olaj veszélyeztette a bajai szennyvíztisztítótelep működését, így a szennyvíziszap megóvása érdekében a telepet le kellett zárni. A csatornarendszer szennyezett tartalmát – higítást követően – a Dunába engedték. A Kecskeméti Járásbíróság a férfit előkészítő ülésen 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. Az ügyészség fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős – közölte Sárközy Szabolcs.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.