Csináld magad karácsonyi ajándékok mindenkinek 1.

Egy kis tervezéssel bárki tud átgondolt, eredeti, újrahasznosított és házi karácsonyi ajándékkal kedveskedni szeretteinek.

Próbáld meg elképzelni a világot ajándékok nélkül. Nem lenne a fa alatt semmilyen színes csomag.
A karácsonyi ajándékozás hagyomány, bár nem csupán a pénzköltésről kellene szólnia, mégis erről van szó. Sokkal inkább az erőfeszítés az értékelendő, hogy különleges ajándékokkal szeretnénk mosolyt csalni annak az arcára, akit szeretünk.

A következő sorozatban ajándéktippeket adunk, színes lista lesz – így bízunk abban, hogy mindenki megtalálja a saját szája ízének legmegfelelőbb ötletet.

EGY KÜLÖNLEGES VERSNEK, vagy levélnek bizonyítottan jobban örülnek a szeretteink – már kipróbáltam, bejött. Legyünk bátrak! Oké, nem születtünk Adynak és Radnótinak sem, de jól tudjuk, nem ez a lényeg.

Egy KÖTÉNY mindig jól jön a konyhában. Nem lesz másra szükség, csak régi, használaton kívüli, esztétikus ruhaanyagokra, amiket patchwork össze tudunk varrni.

KARÁCSONYI SÜTIT elég sokan készítünk az ünnepek előtt. Aki szerencsés, és van ideje a konyhában tollászkodni, kísérletezni, az többféle aprósütit is süthet. Nagyon ízléses és finom ajándék egy kis kosár sütemény szalaggal átkötve.

Készíthetünk házi FÜRDŐOLAJAT is. Évszázadok óta használjuk, itt az ideje megtanulni elkészíteni. Nincs is másra szükség, csak 1 üveg bio olívaolajra, 1 evőkanál Castilla szappanra és illóolajra. Szépen mutat, ha egy zsák gyógynövényt is akasztunk az üvegre. Ez azért jó, mert a zsákocskát a csapra akaszthatjuk, miközben fürdővizet engedünk.
A házi KARÁCSONYI KUPON nem csak szellemes, de hasznos ötlet is. Papírból készíthetünk különböző kuponokat – karácsonyfa, vagy szívformájút. Rá pedig különböző feliratokat firkantunk – mint például gyermekmegőrzés, a kert gyomlálása, kutyasétáltatás, egy óra csend, nagy ölelés, mosogatás, stb. Annyit kell tenned, hogy kifaggatod az ajándékozottad, hogy mire vágyik. Ezeket felírod, és szépen valóra váltod őket.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.