Csodabogár Toyota érkezik a japán utakra – fotók

Komoly feltűnést keltett az idei, Genfi Autószalonon a Toyota i-Road EV fantázianevű koncepciója. A háromkerekű, elektromos hajtású jármű kellően furcsa, de immáron biztos, hogy hamarosan az utakon is feltűnhet.

Igaz, egyelőre csak Japánban: a nemzetközi szaksajtóban napvilágot látott információk szerint a Toyota gyártásba küldi az i-Road EV-t, de csak korlátozott darabszámot készítenek és azokat is a márka hazájában lehet majd megvásárolni. Az i-Road EV hatótávolsága egyetlen töltéssel körülbelül 50 kilométer, a csúcssebessége pedig 45 kilométer/óra lehet. Az akkuk teljes töltésére 3 órát kell majd rászánnia a leendő tulajdonosoknak. Az biztos, hogy a zsúfolt japán városok lakóinak jól jöhet egy ilyen közlekedési eszköz: a jármű alig nagyobb egy testesebb robogónál, kétüléses, ráadásul a karosszériának köszönhetően az utasok nincsenek kitéve az időjárás esetleges viszontagságainak sem, írja a hvg.hu.

-

Ajánlott tartalom

Az ólmozott benzin mérgező anyaga még mindig kimutatható London levegőjében

A húsz éve betiltott ólmozott benzinből származó ólom még mindig kimutatható a brit főváros levegőjében a londoni Imperial College kutatói szerint, akik úgy vélik, hogy az ólmozott üzemanyagok öröksége ráül a világ legtöbb városára.