Csodára várva Koppenhágában?

Fiatal kereszténydemokrata megfigyelő is részt vesz a klímacsúcson.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a magyarországi ifjúsági politikai szervezetek közül egyedüliként képviselteti magát a koppenhágai klímacsúcson. Azbej Tristan, az IKSZ Zöld Munkacsoportjának vezetője, a konferencia második hetéhez kapcsolódó szakmai rendezvényeken vesz részt, megfigyelői státuszban.

Az IKSZ, a teremtett világ védelmét és a fenntartható fejlődést támogató szervezetek globális közösségével együtt reméli, hogy a találkozó az előjelek ellenére eredményesen zárul. Az elsődleges szempont a környezeti érdekek megvalósulása kell, hogy legyen, ugyanakkor fontos, hogy a klímavédelem terheiből Magyarországra igazságos és teljesíthető rész jusson. Ennek megfelelően reméljük, hogy a magyar delegáció a “megoldás része lesz, nem a problémáé”, ugyanakkor nemzeti érdekeinket a megszokott teszetoszaság helyett, jó kompromisszumokkal, hatékonyan érvényesíti.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.