Csökken az olaj ára

Folytatódik az olaj áresése a nemzetközi piacokon, a Brent olajfajta hordónkénti ára több mint másfél százalék mínuszban állt kedden kora délután a hétfői 3 százalékot meghaladó csökkenés után.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Röviddel 14 óra előtt az északi-tenger Brent olajfajta hordónkénti ára február eleje óta legalacsonyabb szinten, 77,14 dolláron állt, ami 1,22 dollár (1,56 százalék) csökkenés a nyitás óta. A Brent ára hétfőn 3,61 százalékkal esett. A hétvégén az OPEC plusz, a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a kartellen kívüli nagy olajtermelők informális szövetsége arról döntött, hogy a jövő év egészére meghosszabbítja a jelenlegi termelési kvótákat.

Ezzel párhuzamosan az idei év első felében érvényben lévő, napi 2,2 millió hordó korlátozásokat szeptember végéig meghosszabbították, ezt követően pedig egy éven át havi rendszerességgel enyhítenek a korlátozáson, ami azonban a piaci helyzettől függően felfüggeszthető vagy megszakítható.

Ajánlott tartalom

2024 a magyar áramhálózat-korszerűsítés éve

2024 a magyar áramhálózat-korszerűsítés kiemelkedő éve: a kormány 160 milliárd forinttal támogatja azokat a beruházásokat, amelyekben új alállomások épülnek, folytatódik a meglévők bővítése és távvezeték-fejlesztések is megvalósulnak - mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára kedden a MAVIR kerepesi alállomásának bővítési záróünnepségén.