Csúcson a Toyota Prius eladási száma

Áprilisban több mint 20%-kal több Toyota Prius talált gazdára, mint tavaly ilyenkor.

Míg 2012 márciusa bizonyult az eddigi legjövedelmezőbbnek a Toyota Prius számára, mintegy 25.168 eladott példánnyal, a múlt hónap sem volt semmi. A treehugger.com értesülései szerint ez év áprilisa ugyanis minden eddigi áprilist megelőzött eladás tekintetében, és tavaly áprilishoz képest 126.9%-os növekedést produkált. Külön jó hír még, hogy nemcsak a Toyota Prius benzines típusa, de plug-in hibrid változata is igen jól teljesít a piacon. A PluginCars autósmagazin szerint: „Különösebb felhajtás nélkül, a Toyota néhány hónappal ezelőtt elkezdte értékesíteni a Prius plug-in verzióját. ANissan LEAF eladási száma áprilisban csak a 370-et érte el. Eközben a Chevy Volt nagyobb sikert könyvelhetett el, hiszen az eladások 1.462 példányra rúgtak áprilisban. Viszont a 2012 Toyota Prius plug-in hibrid mindkettőjüket leelőzte, 1.654 eladott példánnyal a múlt hónapban.” Ezek szerint a Toyota jó úton halad kitűzött célja felé, hogy ebben az évben 16-17.000 Priust értékesítsen. A jó hír hallatán továbbá biztosak lehetünk abban, hogy a General Motors, a Volkswagen, a Ford és más nagy cégek is igyekeznek majd belehúzni, hogy ne maradjanak alul az eladási versenyben.

Ajánlott tartalom

Az elvadult disznók okozta éves szén-dioxid-kibocsátás 1,1 millió autóéval is felérhet

A világszerte élő elvadult házi sertések számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport.

Nincs hozzászólás

  1. az a sejtésem, hogy ez csak az usára vonatkozik

  2. Nemrég láttam egy tesztet,ahol hibrid és hagyományos autókat mértek össze.50 km/h-val kellett folyamatosan haladniuk.A prius volt az egyik legrosszabb ,fogyasztásilag!A kategóriájában jóval nehezebb a hagyományos benzines autóknál az elektromos meghajtás miatt.Igaz,hogy jóval kisebb,de a smart nyerte a tesztet.