Csütörtökön kezdődik a HUMDA Zöld Életre Valók roadshow Debrecenben

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók néven komplex e-mobilitási roadshowt indít március 7-én Debrecenben. Az országszerte számos helyszínre ellátogató, mindenhol négy napig állomásozó Zöld Életre Valók roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást, hiszen a zöld energia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Debrecenben a Kossuth téren március 7. és 10. között várják a szervezők az érdeklődőket óvodás kortól egészen az idős korosztályig. A HUMDA Zöld Életre Valók országos e- mobilitási és technológiai roadshow küldetése az ismeretterjesztés a hidrogén- technológiáról, az energiatárolásról és az elektromos járművekről, azok előnyeiről, működéséről, illetve környezeti vonatkozásairól. Az országjáráson a nagyközönség közterületi installációkkal és ingyenes aktivitásokkal találkozhat majd az év első felében. A pontos helyszínekről és időpontokról a roadshow honlapján, a zoldeletrevalok.hu
oldalon, valamint a HUMDA felületein lehet tájékozódni.

A technológiai bemutatók mellett az érdeklődők gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat, a Road Safety parkban a közlekedésbiztonsággal ismerkedhet az egész család, illetve elektromos busz és e-autó kiállítás is várja a látogatókat, valamint e-rollereket is ki lehet próbálni. Egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális „kiállítást” lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról.

– A jövő energetikai ökoszisztémája alapvetően a különböző energiatárolási megoldásokra épül, amelyek a hétköznapi élet számos területén, azon belül is a közlekedésben tölthetnek majd be egyre fontosabb szerepet. Főleg a megújuló energiaforrások integrációjának megkönnyítésében kap főszerepet az energiatárolás stratégiai jelentősége. A Zöld Életre Valók e-mobilitási roadshow minden korosztálynak a maga nyelvén és a számára leginkább érthető eszközökön mutatja be a jövő technológiáit – mutatott rá Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Zöld Életre Valók roadshow-hoz egy szakmai workshop is kapcsolódik, ahol átfogó energetikai, energiatárolási és járműipari témákat tekintenek át a helyi és országos döntéshozók, valamint a régió vállalkozásainak vezetői, szakértői. A workshop szakmai tartalmainak kidolgozásában az Energia21 kezdeményezés is részt vett. – A rendezvénysorozat célja, hogy tudatosítsa: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője. Népszerűsítjük és előmozdítjuk a zöldátállást. Az energia színe a zöld, ugyanakkor a
zöldenergiának csak akkor van értelme, ha tudjuk tárolni. A világon ma egy új ipari forradalom zajlik, hatalmas jelentőségű és rohamos az az energetikai fejlődés, ami elindult. Aki ebben nem vesz részt, az lemarad és kimarad” – hangsúlyozta Prof. Dr. Palkovics László, az Energia21 kezdeményezés vezetője.

A rendezvénysorozatba március 21-én bekapcsolódik a HUMDA Zöld Életre Valók kampány, amelynek során április 30-ig napi rendszerességgel edukálunk a fenntarthatósággal, a környezettudatossággal, a hidrogéntechnológiával és a jövő közlekedésével kapcsolatos tartalmakkal. Egy külön erre a célra kialakított webapplikációban lehet majd feladatokat végrehajtani és többek között elektromos kerékpárokat és rollereket, valamint fél éves elektromos autóhasználatot lehet nyerni. Az értékes nyereményekért folyó versenyben az esélyek a Zöld Életre Valók roadshow-n is növelhetők.

Ajánlott tartalom

Rekordszámú autót adott el a Volvo Cars az első negyedévben

A kínai többségi tulajdonú Volvo Cars a közös és társult vállalkozásokat nem számítva 6,8 milliárd svéd korona (230,86 milliárd forint) működési bevételre tett szert az idei első negyedévben, ami 8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a cég honlapjára szerdán feltöltött adatokból.