D. Tóth Kriszta UNICEF-nagykövet lett

D. Tóth Kriszta már másfél éve önkéntesként csatlakozott az UNICEF Magyar Bizottságához, így a nagykövetnek való kinevezése előtt is aktívan kivette a részét a szervezet programjaiban.

D. Tóth Kriszta már másfél éve önkéntesként csatlakozott az UNICEF Magyar Bizottságához, így a nagykövetnek való kinevezése előtt is aktívan kivette a részét a szervezet programjaiban. Az UNICEF angolul a United Nations International Children’s Emergency Fund rövidítése, amely magyarul az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapját jelenti. A szervezet célja, hogy programjain keresztül javítsa a gyermekek és az ifjúság egészségügyi-, táplálkozási-, szociális-, és oktatási helyzetét, valamint hangsúlyt fektet a gyermekek jogainak védelmére, és a gyerekek körében ezek megismertetésére.

Kétféle nagyköveti státuszban lehet működni, az egyik az UNICEF Jószolgálati Nagykövet, akit szinte az egész világon ismernek és így odafigyelnek a szavára, a másik pedig az UNICEF Nagykövet, aki egy adott országban követendő példa. A leghíresebb UNICEF Jószolgálati Nagykövet Audrey Hepburn volt, de olyan hírességek is képviselték a gyermekek ügyét, mint Whoopi Goldberg, Jackie Chan, Katy Perry, Pierce Brosnan és még sorolhatnánk. Magyarországon pedig Halász Judit, Presser Gábor, Kovács Ági, és a Nemzeti Filharmonikusok méltó utódja D. Tóth Kriszta lett, akit 2014. februárjában neveztek ki. Így három évig az UNICEF égisze alatt hivatalosan is „hangja lesz azoknak, akiknek nincsen”.

Az OzoneNetwork keddi Egyenlítő c. műsorának vendége D. Tóth Kriszta elmondta az UNICEF nagykövetének lenni élete legfontosabb munkája. Naponta 18 ezer gyermek hal meg olyan okok miatt, ami megelőzhető lenne ilyen a tiszta ivóvíz-, a gyógyszer- vagy az élelmiszerhiány. Az UNICEF erre hivatott felhívni az emberek figyelmét, és programjain keresztül igyekszik minél több támogatást nyújtani a rászorulóknak.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.