Darabokra szedték az új Teslát

Nem feltétlen teljesült az ígéret, miszerint a Tesla jelentősen visszább szorítja a kábelek felhasználást a Model Y-nál – derült ki Sandy Munro legújabb videójából, ahol “levetköztetve” vehetjük szemügyre a Model Y-t.

Elon Musk ugyanis a villany-SUV megjelenése előtt még arról beszélt, hogy az új gyártási módszereknek hála már nem másfél kilométernyi kábel lapul majd az autóban, mint a Model 3 esetében, hanem lecsökkentik mindezt száz méterre, írta a teslasok.hu. A valóságban azonban úgy tűnik, hogy a Teslának nem sikerült ez a terve, hiszen a képek alapján legalább olyan kábelrengeteg húzódik a kasztnin belül, mint az előd esetében. Munróék a töltőnyílásba is belelestek, és úgy ítélik, hogy a Model Y sem lesz képes egy másik Teslát tölteni szükség esetén. Ez akkor válhatna előnnyé, ha például egy másik ugyanilyen típusú autó lemerülne út közben, hiszen így egy feltöltött Model Y-nal könnyedén átvezethetnénk néhány kWh-nyi áramot, hogy a bajba jutott elautózhasson a következő töltőhöz. Talán majd a következő modellnél. A harmadik érdekesség pedig már nem a Model Y-nal kapcsolatos, hanem a Model 3-mal, ahol az egymotoros változatnál lehetőség lehet akár utólag beszerelni az összkerékhajtáshoz szükséges első motort. Munróék ugyanis úgy látják, hogy a lehetőség adott az orrésznél, így később meglehet, hogy a Tesla szervizeiben is elő lehet fizetni majd még egy motorra az eredetileg hátsókerék-hajtású Model 3-asoknál.

Ajánlott tartalom

Romániában az idén várhatóan 10 százalékkal nő az új járművek eladása az autógyártók becslése szerint

Romániában várhatóan 10 százalékkal 140 ezerre fog nőni az új eladott járművek száma az idén a tavalyi évhez képest - közölte csütörtökön a romániai autógyártók és -importőrök egyesülete (APIA).