Dubai egy olyan hely, ahol az összes építész vad fantáziája testet ölt.

Dubai folyamatosan fejlődő fenntartható épületei

Dubai egy olyan hely, ahol az összes építész vad fantáziája testet ölt.

Bár sok ilyen egyedülálló struktúrát már kifejlesztettek vagy éppen építenek, a világ számos építészének álma Dubait turisztikai célponttá tenni. A Faulders Studio leleplezte a GEOtube épület terveit, melyet nem építenek, hanem termesztenek.

Mivel Dubaiban nincs hiány sós vízből, a Faulders Studio egy olyan struktúrát álmodott meg,  amelyet nem építőanyagok felhasználásával építenek meg, hanem a sós vizet és a gravitációt hívják segítségül. Az épület váza teljesen természetes, és inkább mindig folyamatosan készül, minthogy egyszer befejezzék.

A GEOtube-hoz használt vizet a Perzsa-öbölból fogják szállítani, egy 4,62 kilométer hosszú földalatti vezetéken keresztül. Ahogy a víz elpárolog, a megmaradt sónak köszönhetően a torony jól látható, fehér és szilárd lesz. Az épület vadon élő állatok élőhelye lesz, mely bátran virágozhat ebben a környezetben.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.