Dubaiban már a víz alá építkeznek

Hogyha elkészül a Dubai Water Discus Hotel, akkor bárki megcsodálhatja a víz alatti élővilágot, búvárruha és oxigénpalack nélkül!

A Deep Ocean Technology (rövidítve DOT) mérnökei olyan külsőt fognak a készülő luxushotelnek kölcsönözni, mint amilyet csak a sci-fi filmekben láthattunk. A két szintből álló szálló felső része egy repülő csészealjra hasonlít, mely a víz fölött „lebeg”. A vízszint alatt pedig egy újabb lapos lemezes szerkezet bújik majd meg, póznák útján összekötve a felső résszel. Az „űrhajó” nagyon szigorú biztonsági szabályoknak megfelelően épül fel. A felső szint igencsak strapabírónak készül, hogy ellent tudjon állni különféle kaotikus időjárási viszonyoknak is, mint amilyenek például az árvizek vagy a cunamik. Hogyha pedig valóban ezekhez hasonló természeti katasztrófák sújtanak, az alsó szint a víz felszínére fog emelkedni, hogy biztonságos menedéket nyújtson. Az építményt tartó három pózna lépcsősoroknak és felvonóknak ad majd helyet, melyek útján a vendégeknek lehetőségük lesz a két rész között közlekedni.

az "űrhajó"

A hotelszobák 10 méterrel a víz szintje alatt fognak elhelyezkedni, és összesen 25 lakosztály fog az odalátogatók rendelkezésére állni. A szobák hatalmas üvegablakokkal fognak rendelkezni, melyeken keresztül gyönyörű kilátás nyílik az üveg mögött nyüzsgő tengeri élővilágra. Az ablakok különleges makrós fotótechnológiával lesznek felszerelve, melynek köszönhetően a vendégek rá is közelíthetnek egy-egy területre, így még a legkisebb rezdülés sem kerüli el figyelmet. A rendszer meg is világítja majd a vízi élőlényeket, hogy a víz sötétje se jelentsen akadályt.

Akik pedig közvetlen közelről szeretnék szemügyre venni a vízi ökoszisztémát, azoknak búvárkodásra is lehetősége nyílik. A felső, pálmafákkal ellátott csészealjon pedig napozásra, helikopterbérlésre és a tájban való gyönyörködésre nyílik alkalom, és bizonyára étterem és egyéb szórakozási lehetőség is akad majd bőven. Ha valóban sikerül majd eleget tenni a viharok és szökőárak elleni védelmi terveknek, ráadásul a szobákból közelebbről is megcsodálhatjuk a vízi élővilág szépségeit, akkor a Water Discus Hotel egy igazán különleges szállónak ígérkezik.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.