Dubajban kinyomtattak egy 250 négyzetméteres házat

3d nyomtatóval minden nehézséget át lehet hidalni, bizony. Lehet vele gyártani motorkerékpárt, lőfegyvert, rakétamotort – és, mint most kiderült, egész épületeket is. Az építészetben eddig keveset használták a technológiát, de Dubajban egy egész házat húztak fel vele.

A Museum of the Future projekt részeként felhúzott épület alapterülete 250 négyzetméter. A múzeum vezetői azt állítják, hogy ez a világ első, 3d nyomtatóval készült épülete, de Kínában már 2015 elején bemutattak egy hasonló épületet. A 2015 júniusában bejelentett háznyomtatás-projekttel az Egyesült Arab Emírségek a 3d nyomtatában rejlő lehetőségeket akarták megmutatni, illetve az ország elkötelezettségét a modern technológia mellett.

Végrehajtjuk, amit elterveztünk; intézkedésekben gondolkozunk, nem elméletekben. A gyorsan változó világ megköveteli, hogy felgyorsítsuk a fejlődés ütemét. A történelem nem jegyzi fel a terveket, csak az eredményeket. – mondta Maktúm bin Rásid Ál Maktúm sejk, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.