Edward Norton Afrikáért fut

Túl a személyes edzésén, elindul a majd’ negyven kilométeres Maasai Wilderness Conservation Trust (vagyis a maszáj puszták megőrzéséért rendezett) futáson.

Az egyesület azért dolgozik, hogy míg támogatja a fenntartható fejlődésben, védje is a kelet-afrikai füves pusztát, mely a maszájok számára az otthont jelenti. A CNN szerint, a törzs hagyományos életmódját és környezetét is fenyegeti a gyors ipari fejlődés. Részlet a cikkből:

Mikor Norton tíz évvel ezelőtt először járt Kenyában, felfedezte az alapítványt és támogatójává is vált, akkor találkozott ugyanis a szervezet alapítójával, Luca Belpietro-val. „Nagy hatással volt rám, ahogy ténylegesen ezért a közösségért dolgozik azért, hogy értéket teremtsen és a föld gondnoka legyen.” – mondta Norton. A maszájok Kenya szívében, messze földön ismertek a nagy hagyományokkal rendelkező hosszútávfutásról. Norton szerint az egyik futó, a szafari túravezető Parashi Ntanin, olyan gyorsan fut, hogy minden gond nélkül a háta mögött hagyná az egész csapatot, két és fél óra alatt könnyedén lefutja a távot. A színész felkészülése alatt kétszer fut harminc kilométert, és a csekély láb és térdfájdalmai ellenére bízik abban, hogy be fogja tudni fejezni a negyven kilométeres maratont.

A Twitteren nyomon követheted Edward Norton felkészülését. Sok szerencsét kívánunk neki november elsejére!

Ajánlott tartalom

Az ősi növényevő állatok kihalása megnövelte a tüzek keletkezését a füves területeken

Az ikonikus növényevő állatok, mint a gyapjas mamut, az óriás bivaly 50-60 ezer évvel ezelőtti kihalása világszerte drámai módon előidézte a tüzek terjedését a gyepes térségekben amerikai kutatók szerint.