Egész Bangkok víz alá kerülhet

A hatóságok elkezdték a kimenekítést a főváros minden negyedéből. A Csaophraja folyó vízszintje minden rekordot megdönt.

A Bangkok környéki gátak és zsilipek nem bírják ki az áradó folyók nyomását, ezért a lakosságnak fel kell készülnie arra, hogy a víz elönti a kilencmilliós thaiföldi fővárost – jelentette be Jinglak Sinavatra thai miniszterelnök. Október 27. és 31. között munkaszüneti napokat hirdettek, hogy az emberek fel tudjanak készülni a védekezésre, illetve a kitelepítésér. A főváros polgármestere drámai hangú közleményében hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy a Csaophraja folyó vízszintje tovább emelkedett, megdöntött minden eddigi rekordot, és a hét végére átbukik a gátakon, majd átszakítja őket. A hatóságok sürgősen hozzáláttak a lakosság kimenekítéséhez a főváros mind az ötven negyedéből. A kormányfő szerint Bangkokot elöntő víz magassága a városi hatóságok, a hadsereg és a mentőszolgálat munkájának összehangoltságától függ majd. Szakemberek szerint, ha a legrosszabb forgatókönyv szerint alakulnak a dolgok, az egész Bangkok víz alá kerül. A július óta tartó esőzéseknek már 366 halálos áldozata volt és 2,5 millió ember otthonát rombolta le.

Ajánlott tartalom

Miért érdemes otthoni víztisztítót használni?

Talán felesleges luxusnak tűnhet az otthoni víztisztítók használata, hosszú távon nagyon jó befektetésnek bizonyulhatnak, ráadásul csökkenthetik a háztartás műanyaghasználatát is.