Egy egész épületet borított be használt ruhával a Marks & Spencer

A ruházati cég ezzel az érdekes húzásával egy új, környezettudatos kampányára szeretné felhívni a figyelmet.

Elmondhatjuk, hogy az emberek többsége gyakran tér be egy ruhaszalonba vagy egy plázába, hogy szétnézzen a kínálat között, és olykor a sima nézelődésnek is egy szatyor új ruha lehet a vége. Ezek pedig vagy kedvenc darabjainkként szerepelnek majd a ruhatárunkban, vagy rövid időn belül megszabadulunk tőlük, többnyire egy laza mozdulattal a kuka felé. Arra sokszor nem is gondolunk, hogy megunt ruháinknak lehet második életük is. Az ecofriend.com szerint a M&S egy új promóciós kampányt indított el, melynek keretein belül az érdeklődők régi, elhasznált és kidobandó ruhadarabjaikat kedvezménykuponokra válthatják be, amelyekkel akciósan vásárolhatnak új ruhákat a Marks & Spencer üzleteiben. Hogy kellően nagy feneket kerítsenek a dolognak, a szervezők használt ruhadarabok százaival borították be a londoni Truman Brewery raktárépületét.

A cég egy újfajta ruhavársárlási nézetet kíván így elterjeszteni, amely nem csak az új ruhák vásárlásáról szól, de a régiek újrafelhasználásáról is. A begyűjtött holmikat ugyanis újrahasznosítják, vagy az Oxfamnak tovább eladva jótékony célokra bocsátják. Az Oxfam a hírek szerint már most 5 angol fontot (kb. 1760 Ft-ot) érő utalványokat osztogat a M&S üzleteiben azoknak, akik hajlandóak bevinni régi ruhadarabjaikat. Az kérdéses, hogy az épület felaggatásának mekkora sikere lesz a kampány során, de a cél érdekében reménykedjünk a legjobbakban. Arról nincs hír, hogy hazánkban is elérhető e a kampány.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.