A hét első felében kellemes őszi idő várható. Hétfőn a köd a legtöbb helyen feloszlik és alapvetően napos idő lesz, de lesznek olyan területek, főleg nyugaton, ahol a köd tartós marad.

Egy hét alatt tél lesz a tavaszból

A hét első felében kellemes őszi idő várható. Hétfőn a köd a legtöbb helyen feloszlik és alapvetően napos idő lesz, de lesznek olyan területek, főleg nyugaton, ahol a köd tartós marad.

Ezeken a területeken kisebb ködszitálás is kialakulhat. A ködös és a napos részek közti különbség jelentős lehet, a hőmérséklet alapvetően alapvetően 14-20°C körül alakulhat. Fronthatásra nem számíthatunk, de a nyirkos, ködös idő miatt reggel végtagfájdalmak és ízületi panaszok jelentkezhetnek. A nyugati, köd borította területeken ez napközben is megmaradhat, az itt élők az átlagosnál rosszabb közérzetre számíthatnak. Kedden hajnalban ismét több helyen jelenhet meg köd, de napközben sokfelé feloszlik. A légmozgás gyenge, keleten mérsékelt lesz. Napközben a legtöbb helyen 19-20°C köré melegszik a levegő, északkeleten lehet pár fokkal hűvösebb idő várható. Szerdán ködös reggelre számíthatunk. Napközben többfelé felhők jelennek meg az égen, de csapadékra nem kell számítani. Északkeleten megélénkülhet az északi szél, délutánra 16-17°C köré melegszik a levegő. Csapadékra péntek délutánig nem számíthatunk, de a napsütést már egyre többször zavarhatja meg a felhősödés. Reggelente továbbra is számítani kell köd kialakulására, ami napközben tartósabban megmaradhat. Jövő hét végére búcsút mondhatunk a kellemes melegnek: a nappali csúcshőmérséklet szombaton 8-10 fok körül alakulhat, vasárnap pedig még tovább hűlhet a levegő. Október 30-31-én már átmeneti havazásra is számíthatunk, valamint talajmenti fagyok is előfordulhatnak az egész ország területén.

Ajánlott tartalom

Gaemi tájfun: a legmagasabb riasztás van érvényben Kínában

A kínai meteorológiai központ szerdán, idén először a legmagasabb szintű, vörös riasztást adta ki az ország felé közelítő Gaemi tájfunra, Tajvanon pedig több helyen is bezárták az üzleteket, iskolákat, több száz légi járatot töröltek, és több ezer embert evakuáltak az érintett térségekben.