Egy plázában tartják ezt a jegesmedvét – Az emberi önzőség miatt akár el is pusztulhat

Az egész internet szíve egyszerre hasadt meg, mikor fény derült egy jegesmedve tragikus sorsára. Az Animals Asia nonprofit állatvédő szervezet még májusban indította el a petícióját, hogy szabadon eresszék a Kanton város egyik plázájában raboskodó állatot.

Rajta kívül még hat beluga és öt rozmár is a bevásárlóközpontban van, hogy a turistákat szórakoztassa. “Nincs mentség arra, hogy egy állatot ilyen körülmények között tartsanak”, nyilatkozott Dave Neale, az Animals Asia egyik vezetője.

A jegesmedve azért került a figyelem központjába, ugyanis nála fedezhetőek fel a legerősebben a depresszió tünetei, a medve ugyanis szép lassan elveszti józan eszét a nem megfelelő körülmények miatt. Az egykor magasztos teremtmény most a kifutójában fekszik, láthatóan összezuhanva, de a járókelők és a turisták mindezek ellenére készítik róla a fotókat és közös képeket.

Az állatvédők egyetértenek abban, hogy természetes környezetükből kiragadni az állatokat helytelen döntés, de az, hogy utána ilyen aljas körülményekbe kényszerítik őket, egyenesen állatkínzás, és a teremtmények egészsége és élete forog kockán. Nem sokkal ezelőtt hunyt el a világ legboldogtalanabb jegesmedvéje, Arturo, aki 30 évéből 22-t töltött az argentin Mendoza Zoological Park foglyaként, ahol szörnyű körülmények között tengette mindennapjait.

forrás: zoozoo.hu

Ajánlott tartalom

Magyar találmány a világ első szennyvíz újrahasznosításából készült tisztítószere

Egy magyar mérnökcsapat rájött, hogy nemcsak biogáz nyerhető ki a szennyvízből, hanem ecetsav is, amelyre a háztartási tisztítószerek nagy része épül, a felfedezésből késztermék lett. Erről a magyar találmányról beszélgetett Áder János korábbi államfő Taxner György vízépítő és szennyvíztisztítási szakmérnökkel a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.