Egy újabb őrült ötlet a napelemmel működő autók piacán

Mit szólnánk ahhoz, ha az autónkat mi állíthatnánk össze? Úgy alakíthatnánk, ahogy mi szeretnénk? És napelemmel működne? Íme a válasz.

A Greener Gadgest elnevezésű zöld újdonságokkal foglalkozó konferencián bemutatták Yves Behar soha nem látott terveit a „hackelhető” napelemes technológiával működő elektromos autóját. Ez az ötlet abban nyilvánul meg, hogy ez a megfizethető autó rendelkezik majd egy standard belső alapfelszereltséggel, de a többi összetevője teljesen testre szabható a felhasználó számára.

Az új autó egy elektromos bázissal lesz ellátva, ezen kívül a felhasználó olyan beállításokat eszközölhet a járművön, amit valaha csak meg mert álmodni. Sok része (mint a hátsó és az első lökhárítók és a fényszórók) azonos lenne, de mégis  teljesen felcserélhetőek lennének, ami azt eredményezi, hogy kevesebb energiát és pénzt használ el az alkatrészek megteremtésében, illetve sokkal könnyebb a karbantartása, magyarázta Behar.

Túlmenően az intelligens moduláris felépítésen, Behar új elektromos autója fotovoltaikus napenergiával lesz meghajtva, amely körbeveszi a jármű tetejét. Ez az elegáns napelemes autó megteremtette a tervezésnek egy más gondolkodásmódját, és ez a kialakítás egyedi felhasználóknak készült. Illetve, olyan zöld termékeket kell előállítani, amelyek viccesek, szexik és izgalmasak, hangsúlyozta a tervező.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a tervező számára elengedhetetlen a fenntarthatóság és az ügyes tervezés. Ezeket olyan embereknek tudja megvalósítani, akiknek erre igazán szükségük van a fejlődő országokban.

Ajánlott tartalom

A geotermikus energia felhasználásának megkétszerezése a cél Magyarországon

A geotermikus energia közvetlen hasznosításában Magyarország hosszú évek óta Európa első öt állama között található, a rendelkezésre álló potenciálra alapozva azonban még tovább fokozható a helyben elérhető erőforrás felhasználása - tudatta az Energiaügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. Őrült ötlet? hol itt az újság?

    felcserélhető lökhárítók?

    felcserélhető lámpák?

    hallottatok már a Trabant 601 ről?