Egyetemistákat díjazott a MEKH

Az energetika témakörében kutató három egyetemistát díjazott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A díjakat Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese és Péter Norbert, a BME Energetikai Szakkollégiumának elnöke adta át kedden a hivatal székházában. A tájékoztatás szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal(MEKH) a szakterületeihez kapcsolódó tanulmányokat folytató hallgatók számára a BME Energetikai Szakkollégiumával együttműködve hirdette meg az Energetikai Diplomadíj-pályázatot, amelyre 9 pályamű érkezett.  A közlemény szerint Grabner Péter a díjátadón elmondta, az első három helyezett pályázó olyan társadalmilag fontos problémákra keresi a válaszokat, amelyek megoldása a közeljövőben elkerülhetetlen. Díjazták Táczi István pályázata az energiatárolás alkalmazásaival foglalkozott, különös tekintettel az elosztó hálózatokra. Pintér László pályaműve is díjat kapott, ez a fogyasztói befolyásolás lehetőségeit vizsgálta, főként az ipari fogyasztókét. A harmadik díjazott Tóth Zoltán pályamunkája a családi ház villamosenergia

A MEKH 600 ezer forintot adott az első három helyezett hallgatónak. A hivatal közölte: terveik szerint a jövőben az összes olyan felsőoktatási intézményre kiterjesztik a pályázatot, ahol energetikai képzés folyik.

Ajánlott tartalom

A dél-koreai társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban

A dél-koreai KHNP társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban - közölte Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után Prágában.