Egymilliárd forintból tanítanak meg takarékoskodni az ivóvízzel

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egymilliárd forintos, szemléletformálást támogató pályázatot hirdetett a környezettudatos vízhasználat érdekében.

A minisztérium pénteki közleménye szerint a keretösszeget a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEOP) a Kohéziós alap és a költségvetés társfinanszírozásban biztosítja. A támogatás elsősorban a természeti erőforrások, főképp az ivóvízkészlet tudatos, fenntartható és takarékos használatával, védelmével, a szennyezés megelőzésével kapcsolatos információk és ismeretek átadására, később a tudásszint mérésére is adható. A vissza nem térítendő forrásokra június 17-tól pályázhatnak víziközmű-szolgáltatók, érdekképviseleti szervezetek, konzorciumi partnerként önkormányzatok, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek. A megítélhető összeg alsó határa 5 millió forint. A víziközmű-szolgáltatók legfeljebb 150 millió forintot, az érdekképviseleti szervezetek legfeljebb 25 millió forintot kaphatnak.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.