Egyre jobb a levegő

Tovább javult a levegő minősége az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései szerint, már csak a Borsod megyei Putnokon számít egészségtelennek a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.

A hétfő reggeli adatok szerint jelenleg sehol sem veszélyes a levegő az országban, a térképen egyetlen települést sem jelöltek piros színnel. A levegő minősége már csak Putnokon egészségtelen, itt a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75-100 mikrogramm, ez az egyetlen olyan település, amelyet narancssárga színnel jelöltek. Kilenc településen kifogásolt a levegő minősége, vagyis kis mértékben meghaladta a szennyezés mértéke az egészségügyi határértéket. A felsorolásban Pécs, Szeged, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Esztergom, Miskolc, Sajószentpéter és Kazincbarcika szerepel, zöld jelöléssel. A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is.

Ajánlott tartalom

A holland kormány vízhiányt jelentett be a tartós szárazság miatt

Hollandiában hivatalosan is vízhiánnyal kell számolni, és bár még nincs szükség különleges intézkedésekre, de ha az aszály folytatódik, ez bekövetkezhet - jelentette be szerdán Mark Harbers infrastruktúráért felelő miniszter.