Egyre népszerűbb a visszavitelmentes autókölcsönzés

Egyre népszerűbb Bécsben a visszavitelmentes autókölcsönzés: naponta átlagosan 80 új ügyféllel bővül a szolgáltatást igénylők köre.

A Car2go nevű cég félezer Smart kocsival áll a városban a gyaloglás, vagy a tömegközlekedés helyett kölcsönautózni vágyók rendelkezésére. Az autókat nem kell visszavinni arra az állomásra, ahol kölcsönvették őket, bárhol leállíthatók. Az ügyfelek telefonon igényelhetik őket. Az óránkénti díj 12 euró 90 cent, egy teljes napra 39 eurót kell fizetni. A díjban benne van az üzemanyag ára is és természetesen minden más költség: biztosítás, súlyadó, karbantartás. A szolgáltatás célja az üzleti siker mellett nem mellékesen az, hogy csökkenjen Bécs autóforgalma, és annak révén a légszennyezés – adta hírül az austriantimes.at című osztrák honlap. Ausztriában van országos méretű kocsikölcsönző 90 állomáshellyel, ám annak autóit nem hagyhatják bárhol a kölcsönzők, hanem csakis valamelyik állandó szolgáltatási ponton. A Carsharing.at cégnek 10 ezer ügyfele van, 200 autón osztozkodhatnak.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.