Egyre népszerűbbek a mobilokat újrahasznosító automaták

A CBS egyesült államokbeli tévécsatorna riportot készített a szépen növekvő EcoATM-ről, egy kaliforniai székhelyű cégről, mely különleges gépeket forgalmaz.

Az EcoATM készülékei nemcsak összegyűjtik a nem használt telefonokat, hanem egy speciális szkenner segítségével meg is becsüli az értékét, és ezt készpénzben ki is fizetik a tulajdonosnak. A gép akár 250 dollárt (55,000 forint) is adhat, ha egy jó állapotú modellt cserélünk be. A tranzakcióhoz szükséges egy fényképes igazolvány és ujjlenyomat megadása is, így elkerülhető a csalás vagy a lopott tárgyak kereskedelme. A CBS riportja szerint az innovatív vállalkozás gyorsan fejlődik, ma már 181 készülékük található meg bevásárlóközpontokban és mobiltelefon kereskedőknél. Ehhez hasonló egyszerű és gyors újrahasznosító lehetőségekre nagy szükség van, ugyanis a Compass Intelligence 2012-es felmérése szerint csak az Egyesült Államokban 278 millió használaton kívüli mobil vesztegel a fiókokban, és ezeknek csak 20 százaléka kerül újrafelhasználásra.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.