Egyre több az emberek között a “zöld” vita (2. rész)

Linda Buzzell azt tanácsolja a pároknak, hogy megértően kezeljék partnerük álláspontját, alaposan magyarázzák meg döntéseiket, és egyszerre csak kevés dolgon változtassanak. “Ez olyan, mint a torna. Fokozatosan kell bevezetni” – szögezi le.

Robert Brulle, a philadelphiai Drexel Egyetem környezetvédelem- és szociológiatanára azonban már arra is látott példát, hogy házasságok bomlottak fel, amikor a két fél ráébredt, hogy eltérő értékválasztásuk eltávolította őket egymástól. “Az egyik meg akarja valósítani az amerikai álmot mindazzal, ami ezzel jár, a másik viszont fel akar hagyni az anyagias fogyasztással. A kettő sokszor nem egyeztethető össze” – vonja le a következtetést.

Santa Barbara városában Gordon Fleming még nem tart itt. Továbbra is interneten vásárol, de a csomagolóanyagot azon mód szelektálja, hogy elkerülje párja szemrehányásait. Viszont semmiképpen nem hajlandó lemondani a megszokott hosszú, forró zuhanyozásokról, még akkor sem, ha ez akár szakításhoz is vezethet. “Szeretem érezni, hogyan zubog a víz rám” – mondja eltökélten.

Ajánlott tartalom

Az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Az Agrárminisztérium (AM) a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre - mondta az AM parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóján a minisztérium közleménye szerint.