Ehető műalkotások

A cím nem fikció, hanem maga a valóság. Szó szerint ehető műalkotásokat készít Carl Warner, méghozzá különlegeseket.

Egyszer svájci alpesi tájat, máskor Charlie és a csokigyár képét idézi a szinte számítógépes grafikának tűnő ábrázolás, holott teljes egészében élelmiszerekből hozza létre az alkotást. Hol napfelkeltét, hol téli havazást örökít meg, mutat szemet gyönyörködtető tájakat, s teszi ezt mind mind étel, élelmiszer felhasználásával akár heteket töltve ezzel a foglalatossággal, írja a zoldtrend.hu

“Élelmiszer-képeit” lefotozták és a képeket a közelmúltban Londonban egy speciális kiállítás keretében be is mutatták. Az édességekből, gyümölcsökből, zöldségekből összeállított művekről készült különleges fotók meghökkentő módon hatottak a látogatókra, a képeket nézegetve szinte el sem hitték, hogy a fotós valódi ételeket örökített meg. A tárlat helyszínén élőben megtekintett csokoládé hegycsúcsok győzték csak meg az érdeklődőket arról, hitelesek a képek, a meglepő műalkotások.

-

-

-

-

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.