Ekokook, a jövő konyhája

Mintha már a jövőben járnánk.

Az embernek ez az érzése, amikor ránéz a francia tervező, Faltazi által kifejlesztett Ekokook elnevezésű multifunkciós zöld-konyha berendezésre. Ennek elmélete, hogy az emberek rá fognak kényszerülni arra, hogy az otthonaikban önellátók legyenek, tehát akár újrahasznosíthassák a már felhasznált anyagokat.
Az Öko-konyha egy complex berendezés, amely rengeteg  igényt kielégít, mint például friss zöldségek tárolására is szolgál, hulladékválogatásra, újrahasznosításra, illetve komposztálásra. Ezek legfontosabb funkciójuk ahhoz, hogy a hulladékot egyszerűen lebontsák szilárd, szerves, valamint folyékony állapotba. Találhatunk még ebben a konyhába energiatakarékos berendezést, dupla-rétegű mosogatógépet, gőz-sütőt illetve hűtőszekrényt is.

Faltazi tervezői már 2000 óta együttműködnek, ennek eredmény lett az Öko-konyha. A mellékelt képek önmagukért beszélnek, ötletnek csodálatosak, már csak olyan bátor gyártót kell találni, aki mindezt a tervet valósággá formálja!
Nem utolsó sorban  öko-rajongók után  is kell kutatni, akiknek szükségük van egy ilyen rendszerre.

A koncepcióról többet a http://www.ekokook.com/ oldalon lehet olvasni.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.