A TT-Geotermia részvényeinek tulajdonjoga átszállt a megvásárló félre az ehhez szükséges vételárrész megfizetése után, a tulajdonjog átszállásával egyidejűleg a társaság kikerül a PannErgy Nyrt. konszolidációs köréből - tette közzé a PannErgy Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Eladta a PannErgy a TT-Geotermiát

A TT-Geotermia részvényeinek tulajdonjoga átszállt a megvásárló félre az ehhez szükséges vételárrész megfizetése után, a tulajdonjog átszállásával egyidejűleg a társaság kikerül a PannErgy Nyrt. konszolidációs köréből – tette közzé a PannErgy Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatásban felidézték: a PannErgy április 5-én tette közzé, hogy a 100 százalékos tulajdonában álló PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. értékesíti a kizárólagos tulajdonában álló TT-Geotermia Zrt.-t. A TT-Geotermia tulajdonában áll a PannErgy debreceni hasznosítási és értékesítési célú ingatlanjainak, továbbá a szomszédságukban található több idegen tulajdonú ingatlan konvencionális közműelosztását szolgáló, javarészt igen koros berendezés és eszköz, amelyek üzemeltetése és a kapcsolódó szolgáltatások nem részei a PannErgy megújuló energiatermelésre meghatározott stratégiájának, illetve számottevő gazdasági eredményt sem termelnek – közölték. A társaság szerdai tájékoztatásában megerősítette, hogy a tranzakció nem befolyásolja a menedzsmentnek a PannErgy publikus EBITDA terveinek teljesülésével kapcsolatos várakozását. A korábbi közlés szerint az üzletrészt képviselő összes részvény értékesítési ára 90 millió forint. A vevő nevét nem hozták nyilvánosságra. A Pannergy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír szerdán 998 forinton zárt, az elmúlt egy évben 798 és 1175 forint között mozgott az ára.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.