Recent Posts

Mérgező a zöldparadicsom?

A magyar konyha régről ismert remekei a nyár végére már be nem érett zöldparadicsomokból készült savanyúságok. Ki hogyan szereti: édes-savanyú, csípős vagy éppen más zöldségekkel vegyített változatai a legismertebbek. A befőzési időszak a zöldparadicsomhoz is elérkezett.

Bővebben

Verespatak – A szenátus szakbizottságai elutasították a törvénytervezetet

A román szenátus jogi, valamint területrendezési és környezetvédelmi szakbizottsága elutasította kedden azt a törvénytervezetet, amely a verespataki aranybánya-beruházás megnyitásához szükséges intézkedéseket tartalmazza.

Bővebben

Biobrikettel az energiaszegénység ellen

Idén is folytatódik a biobrikett-gyártás Toldon, ahol mélyszegénységben élő családok kézi erővel működtetett présgép segítségével, helyben beszerzett mezőgazdasági melléktermék felhasználásával állítanak elő olcsó és környezetbarát tüzelőanyagot.

Bővebben