Elektromos autó töltőoszlopok a banfiókok mellett

A zöld elkötelezettséget külsejében is jelző elektromos autókkal szereli fel külföldi fiókjait a francia BNP Paribas bankcsoport.

Első körben az olaszországi kirendeltségek, Róma, Firenze és Milánó kapott összesen 10 elektromos Peugeot iOn autót, amelyeknek autonómiáját 150 kilométerre hitelesítették egy új, 80 cellás akkumulátornak köszönhetően, amely alig fél óra alatt feltölthető. (Aiolus News) A három városban töltőoszlopokat is felszereltek számukra. Az autók láttán szinte visszatérünk a hippi-korszakba: a 60-as években pingálták tele színes virágokkal autóikat a fiatalok. E „pszichedelikus minták”, amelyek a fiatal francia designer hölgy, Leslie Clerc munkái, a növényvilág tiszteletére szólítanak fel. A BNP Paribas „zöld” tevékenysége még tovább megy: a kirendeltségeiknél elhelyezett bankautomaták napelemekkel működnek.

Ajánlott tartalom

A világ első elektromos légi töltőállomása elkészült

A Skycharge jóváhagyása fontos mérföldkövet jelent a légi közlekedés forradalmasításában.

Nincs hozzászólás

  1. Ez szép meg jó lenne, csak ne lenne az a gazdasági válság melynek egyik oka a privát kézben levö bankok által fedezet nélkül kiadott pénz polgárszegényitö hatása…szóval az autó OK, viszont a bankrendszerrel nagy baj van. A nagyszerü autókat pont bankosok mutatják be nekünk, akik miatt egyre jobban leszegényedünk? Kicsit ünneprontásként hat. És nem konkrétan a BNP Paribas ra gondoltam, hanem általában irtam a pénzrendszerröl,ami leszegényiti a föld népességének 90% át.