fotó forrása: volanbusz.hu

Elektromos autóbuszokat állít helyi közlekedésébe Eger

Lezárult annak a hat, elektromos meghajtású autóbusznak a beszerzési és töltőkiépítési projektje, amelyek Eger város helyi közlekedésében állnak forgalomba – tájékoztatta a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóság szerdán közleményben az MTI-t.

A beszerzés összértéke nettó 1 milliárd forint, amely a Zöld Busz Program több mint 77 százalékos mértékű, vissza nem térítendő támogatásával valósult meg – írták. A projektnek köszönhetően a harminckét darabos helyi járműállományból hatot cserél le BYD K9UD típusú buszra a közlekedési vállalat, a flotta átlagéletkora 14,8 évről 11,8 évre csökken – közölték. A Volánbusz a HUMDA Zöld Busz Program támogatásának köszönhetően 2022. április 1-jén hatvan elektromos autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést, amelyek közül hat BYD K9UD típusú jármű Eger helyi közlekedésében javítja a személyszállítás szolgáltatási színvonalát, hozzájárulva a fenntartható közösségi közlekedés megteremtéséhez – tájékoztattak.

A BYD Europe B.V. által gyártott e-buszok június második felében állnak forgalomba a vármegyeszékhelyen. A járművek Eger legtöbb autóbusz-vonalán megfordulnak, kényelmes, korszerű, környezetkímélő utazási körülményeket biztosítva – olvasható a közleményben. Az autóbuszok töltőberendezését a Volánbusz konzorciumi partnere, a Mobiliti Volánbusz Kft. építette ki a Volánbusz egri telephelyén – írták.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.