Elektromos autók Magyarországon

Kevesen tudják, hogy Magyarországon 2012 végéig ingyenesen „tankolhatók fel” az elektromos autók. Az ELMŰ budapesti székháza előtt már több mint egy éve működik az első nyilvános töltőállomás.

Tulajdonképpen logikus, hogy az elektromos autókban éppen az ELMŰ látta meg elsőként a komoly lehetőséget. Éppen ezért nem véletlen, hogy a vállalat útjára indította Elektromos Mobilitás programját, ami többek közt az elektromos autózás népszerűsítését is szolgálja. A cég budapesti székháza előtt immár tavaly szeptember óta működik az ország első feltöltő állomása elektromos hajtású autók számára, és 2011 végéig további töltőpontok is megjelennek a főváros nagy forgalmú útjai mentén. Jelképes, mégis szép gesztus az ELMŰ részéről, hogy ezeken az állomásokon 2012 végéig bárki ingyenesen töltheti fel elektromos autóját.

elektromos autó
Azt ugyan nem tudni, mekkora lesz a tolongás a villanykutakon, annyi azonban bizonyos, hogy a Peugeot iOn fel-feltűnik majd ezeken a helyeken, hiszen az ELMŰ zöld autóparkja most egy ilyen modellel gazdagodott. Ennek oka egyszerű: a már említett program keretében az áramszolgáltató vállalat igyekszik minél több olyan céget összefogni, amelyek úttörő szerepet kívánnak vállalni az elektromos autózás magyarországi elterjesztésében. A Peugeot a környezetvédelem és a károsanyag-kibocsátás csökkentésének elkötelezett híve, s e törekvésének legfontosabb eszköze jelenleg a márka elektromos autója, a Peugeot iOn. Éppen ezért a Peugeot nagy örömmel csatlakozott a magyarországi elektromos autózást népszerűsítő programhoz.

peugeot
Az E-Mobility program logójával díszített elektromos Peugeot iOnt az ELMŰ vállalatfejlesztési igazgatója, Jászay Tamás vette át a Peugeot Hungária Kft. marketing és PR igazgatójától, Bálint Zsófiától és Gablini Gábortól, a Peugeot Márkakereskedők Egyesületének és a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetségének elnökétől.

az autó

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.