Elektromos autóvá válhat a Vissza a jövőbe legendás DeLoreanja

A Vissza a jövőbe ikonikus autómárkája, a DeLorean egy elektromos modellel térhet vissza a piacra: ha minden igaz, az első elektromos kocsi a filmből ismert, ikonikus DMC-12 új változata lesz.

Eléggé úgy tűnik, hogy a DeLorean idén visszatér, méghozzá egy elektromos autóval: a sportautómárka már jó ideje a háttérben dolgozik, és új modellek helyett inkább olyan alkatrészeket gyárt, amelyekkel a korábbi, klasszikus DeLoreanok tovább az utakon maradhatnak. Egy kedvcsináló promóvideó szerint azonban ez hamarosan megváltozik. A márka Twitteren és YouTube-on osztotta meg a teasert, elárulva, hogy még ebben az évben piacra dob egy új elektromos kocsit. Azt azonban, hogy ez egy teljesen új dizájn lesz-e, vagy csak egy készlet az eredeti DMC-12 elektromossá alakítására, még nem erősítették meg, és a videóból sem derül ki. A teaserben szereplő jármű teljes mértékben úgy néz ki, mintha egy eredeti DMC-12 lenne. Annak ellenére, hogy a felvételeken a világítás gyenge, valószínűleg a hangulatkeltés miatt, az látszik, hogy a prototípus ugyanolyan formájú szélvédővel, hosszú motorháztetővel és szárnyas ajtókkal rendelkezik, mint a szóban forgó modell. Az is látszik, hogy ez a prototípus ugyanazzal a csiszolt rozsdamentes acél karosszériával érkezik, mint a DMC-12.

A DeLorean azonban változtatott is néhány dolgon – nevezetesen az autó elején, mivel úgy tűnik, a hűtőrács kicsit más. Mintha a fényszórókat szűkebbre cserélték volna, hogy helyet adjanak az új, hosszabb rácsnak. A legnagyobb változás azonban a hajtáslánc lehet: az eredeti autót egy meglehetősen finom, 2,8 literes V6-os motor hajtotta, amely 130 lóerőt és 207 Nm nyomatékot tudott kifejteni. Ez biztosan lecserélődik az új modellen, hiszen – bár a motorspecifikációkat nem hozták még nyilvánosságra – a videó mellé az #ElectricVehicle hashtag került. Az eredeti DeLorean DMC-12 az 1980-as években, a Vissza a jövőbe című sci-fi miatt lett igazán híres. Míg az autó legendává vált, a DeLorean azonban csak néhány évig gyártotta pénzügyi problémák és a gyártási nehézségek miatt. Ez az elektromos verzió lehet a híres modell nagy visszatérése.

Ajánlott tartalom

Már három európai gyártó kínál hidrogénvonatot

Már három európai gyártó kínál hidrogénvonatot - írta a Magyar Nemzet.