Elektromos Bentley

Nem egy szürreális elképzelésről van szó, hanem egy megalkotott prototípussal is rendelkező kiállítási darabról.

Tom Dixon elkötelezett környezetvédőként számos radikális és meglepő fejlesztést kidolgozott már munkássága során. Legújabb a koncepciója az 1949 Mk VI Bentley elektromos verzióját valósította meg. Ezúton közölte üzenetét, miszerint az általa elképzelt jövőben az emberek vállalják a felelősséget a személyes közlekedésükért, környezetkímélő gépjárművekhez ragaszkodva.
Hogy miért pont a Bentley? Dixon a választást azzal magyarázta, hogy a karosszéria és az alváz könnyen elválasztható egymástól, így könnyű terepet nyújt a munkához.  Valószínűleg a múlt klasszikus autójának és a jövő technológiájának párosítása is ki nem mondott szándéka lehetett. Az autó mellett az elektronika is „újrahasznosított”. Ebbe a „milk float”, London tejszállító kamionjának felhasználása segít. A Bentley és a donorjármű azonos tömege biztosítja az összeillesztés alapját.

bentleyexplanation
Az átépített Bentley sebességéről, az akkumulátorokkal megtehető maximális távolságról nincsenek adatok, a modell azonban megtekinthető szeptemberig a londoni Design múzeum kortárskiállításán.

Ajánlott tartalom

Furcsa elképzeléseik vannak a környezettudatosságról a japán autómárkáknak

A Toyota vezetésével öt japán autó- és motorgyártó fogadta meg: kutatásokba kezd azért, hogy a belsőégésű motorok használata környezettudatosabb lehessen, így megtarthatók maradjanak a nettó nulla kibocsátású jövőben is.