Nem egy szürreális elképzelésről van szó, hanem egy megalkotott prototípussal is rendelkező kiállítási darabról.

Elektromos Bentley

Nem egy szürreális elképzelésről van szó, hanem egy megalkotott prototípussal is rendelkező kiállítási darabról.

Tom Dixon elkötelezett környezetvédőként számos radikális és meglepő fejlesztést kidolgozott már munkássága során. Legújabb a koncepciója az 1949 Mk VI Bentley elektromos verzióját valósította meg. Ezúton közölte üzenetét, miszerint az általa elképzelt jövőben az emberek vállalják a felelősséget a személyes közlekedésükért, környezetkímélő gépjárművekhez ragaszkodva.
Hogy miért pont a Bentley? Dixon a választást azzal magyarázta, hogy a karosszéria és az alváz könnyen elválasztható egymástól, így könnyű terepet nyújt a munkához.  Valószínűleg a múlt klasszikus autójának és a jövő technológiájának párosítása is ki nem mondott szándéka lehetett. Az autó mellett az elektronika is „újrahasznosított”. Ebbe a „milk float”, London tejszállító kamionjának felhasználása segít. A Bentley és a donorjármű azonos tömege biztosítja az összeillesztés alapját.

bentleyexplanation
Az átépített Bentley sebességéről, az akkumulátorokkal megtehető maximális távolságról nincsenek adatok, a modell azonban megtekinthető szeptemberig a londoni Design múzeum kortárskiállításán.

Ajánlott tartalom

Tovább nőtt az elektromos töltőberendezések száma tavaly Magyarországon

Csaknem 12,5 százalékkal bővült 2023-ban az engedélyköteles elektromos töltőberendezések száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2023 végén 2507-et tartott nyilván - tájékoztatta a MEKH hétfőn az MTI-t közleményben.