Elektromos bicikli kölcsönzés autók helyett

A helyi City CarShare nonprofit személygépkocsi-kölcsönző cég repertoárjához az elektromos bicikliket is felvenné, számol be a treehugger.com.

„Lényegében a cél az, hogy felmérjük, hogy mennyi autókölcsönzést fog az elektromos bicikli használata helyettesíteni, és, hogy milyen tényezők befolyásolják a váltást”. „A City CarShare 760 ezer dollárhoz (több, mint 167 millió Ft-hoz) jut majd a segélyből, mellyel 90 elektromos kerékpár üzemeltetésének kb. 40%-át tudja fedezni három évig, 25 helyszínen. A szervezet az év második felében 45 biciklit indítana útjára, majd újabb 45-öt 2013 végére, többnyire San Franciscóban, de Berkeleyben is.” Az ötlet nagy lelkesedésnek örvend az amerikai államban, hiszen a környék dimbes-dombos tájékát sokkal könnyebben be lehet járni egy elektromos kétkerekűvel, mint egy átlagossal. Ráadásul, ha a cég gondoskodik az e-biciklik rendszeres és rendes feltöltöttségéről és karbantartásáról, az újítás nagy – és környezetvédelmi szempontból pozitív – befolyással lehet San Francisco közlekedésére.

ebike

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.